Naši donatori:

Mnistarstvo socijalne politike i mladih

grb mobms

Vukovarsko-srijemska županija

vsz

Grad Osijek

grb osijeka

Europska unija

eu-flag

euinfoos

 

logo-icm

Kultura mladih jedan je od osnovnih elemenata identiteta mladih i iznimno važno područje njihove afirmacije, komunikacije i stila života. To je zapravo područje kroz koje mladi kritički preispituju tradicionalne kulturne obrasce i naslijeđe kao dio svojega identiteta i stvarajući nove obrasce i estetiku kreiraju prostor za vlastito prepoznavanje i djelovanje.
Nerijetko se pod pojmom kulture mladih podrazumijeva alternativno i izvaninstitucionalno kulturno stvaralaštvo mladih, no ti su segmenti tek dio kulture mladih jer u nju spadaju i mnogi oblici institucionalnoga kulturnoga i umjetničkog stvaranja kroz koje se nastoji afirmirati puno veći broj mladih.
Slobodno vrijeme mladih poprilično je neorganizirano područje na koje država ima zanemariv utjecaj. Organizirana briga o slobodnom vremenu mladih ostaje na razini nevladinih organizacija, crkvenih zajednica i još rijetkih aktivnosti tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Participacija mladih u sustavu odlučivanja i kreiranja slobodnih aktivnosti je nedostatna i zanemariva. Kad mladi sami iniciraju, oblikuju i počnu provoditi programe osmišljavanja slobodnog vremena, lokalna samouprava često ne nalazi načina da ih u tome podupre i ne osigurava im prostorne uvjete za rad. Zato se mnoge inicijative i pothvati, suočeni s visokim troškovima pogona, najamnine isl, potpuno komercijaliziraju i time, suprotno osnovnoj ideji, smanjuju dostupnost širem krugu korisnika. Mnogi pokušaji samoorganiziranja mladih i pridonošenja lokalnoj zajednici svojim idejama, nakon početnog razdoblja entuzijazma, propadaju ili se zatomljuju zbog nedostatka financijskih sredstava i prostora za okupljanje, ali i zbog nepovjerenja zajednice.

Zemlja bez granica 2015. otvorila svoja vrata

program-zbg

Da podsjetimo, najveći i najzanimljiviji hrvatski kontinentalni Festival za djecu i mlade – Zemlja bez granica, nastavlja se i ove godine pod manifestacijskim nazivom Putovanja.

Opširnije...

"Jasmine French" u Centru znanja

Jasmine FrenchDragi ljubitelji filma,
pozivamo vas sve na nova filmska druženja utorkom u Centru znanja (Istarska 1B, iza Gradskog kazališta), Vinkovci.
Objavili smo program za rujan i listopad,

Opširnije...

4. Festival mladih u Kopačevu

kopacevo 2015

Zajednica mladih mađara Hrvatske organizira 4. Festival mladih, koji će se održavati u Kopačevu 31. srpnja i 1. kolovoza 2015. godine.

Opširnije...

Pannonian Challenge 2015.: Kiril Djaikovski i novih pet izvođača

Najveći festival ekstremnog sporta, glazbe i adrenalina u istočnoj Europi, Pannonian Challenge, šesnaest godina za redom dovodi u Osijek, na lijevu obalu Drave, od 19. do 23. kolovoza

Opširnije...

Božić u Osijeku 2013.

BozicniSajamTrgSlobode SiBhr 11

Grad Osijek poziva Vas na „Božić u Osijeku“:

Opširnije...

24-satno crtanje stripova

strip22

Voliš stripove? Voliš crtati? Zanima te 24-satno druženje i crtanje stripa? Onda je ovo prava stvar za tebe! U Zagrebu, Splitu, Osijeku, i Puli 22.-23. studenog 2014. po peti put u Hrvatskoj održati će se 24-satno crtanje stripova. Riječ je o disciplini u kojoj svaki sudionik u 24 sata ima cilj nacrtati 24 stranice stripa.

Opširnije...

Besplatna božićna škola rekeativnog kickboxinga u RCB-u

kick

Ove blagdane odlučili smo otvoriti vrata  kluba za sve koji žele doći i isprobati ovakav način rekreativnog treniranja.

Opširnije...

Velika učenja Isapada

Grafit-osijek 500x346

U četvrtak, 25.09.2014.,u 19:30 sati, uvodnim predavanjem započinje ciklus predavanja "Velika učenja Istoka i Zapada". Predavanje će se održati u Kulturnoj udruzi "Nova Akropola" (D. Neumana 6/1 - kod glavne tržnicd)

Ulaz na prvo predavanje je slobodan.

Opširnije...

Krjesnice pozivaju na koncert i predstavljanje Božićne pjesme

krijesnice

Vokalno-instrumentalni sastav Krjesnice u Dječjemu kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku u ponedjeljak, 16. prosinca u 20 sati održat će koncert za Grad.

Opširnije...

Partneri

 

            

Facebook profil icm-Osijek

facebook 

 

eryica-logo

eurodesk

logo eyp1

gzm

proni

Info centar za mlade Osijek projekt je PRONI Centra za socijalno podučavanje

ICM Osijek