Naši donatori:

Mnistarstvo socijalne politike i mladih

grb mobms

Vukovarsko-srijemska županija

vsz

Grad Osijek

grb osijeka

Europska unija

eu-flag

euinfoos

 

logo-icm

MOBILNOST - područje mobilnosti mladih ovdje obuhvaća obrazovnu, kulturnu i turističku pokretljivost te međunarodnu suradnju i razmjenu mladih. Obrazovna mobilnost uključuje i mobilnost u svrhu znanstvenog usavršavanja mladih. Obrazovna, kulturna i turistička mobilnost važni su indikatori društvene brige za unapređenje opæćga standarda života mladih. Razina mobilnosti mladih je, također, i preduvjet komunikacijske otvorenosti prema drugim društvima, pa samim tim i za poznavanje, toleriranje i poštivanje njihovih različitosti i interkulturalno učenje. Mobilnošću se, pored socijalnoga učenja, postiže protočnost ideja i obogaćivanja iskustava što pogoduje stvaranju i razvijanju poredbenih standarda.
INFORMIRANJE I SAVJETOVANJE - Mladima je nužna primjerena razina informiranosti o njihovim pravima i mogućnostima, te o programima i uslugama koje im se nude. Tu je prije svega riječ o školskim i izvanškolskim aktivnostima, posebnim i dopunskim oblicima obrazovanja, neformalnom obrazovanju, angažiranju na pojedinim projektima, stipendiranju, zapošljavanju i razvoju karijere, socijalnom, zdravstvenom i dopunskom osiguranju, pravnoj zaštiti, financiranju stanovanju, dobrovoljnom radu, sportskim i kulturnim aktivnostima, duhovnosti, pomoći u kriznim stanjima, mobilnosti, omladinskom turizmu i drugom.

AIESEC Osijek: Make a move!

2015 10 12 aiesec listopad

Zašto bi ti ova zima bila kao i ostale kad putovanjem u novu avanturu možeš steći nove vještine, družiti se s mnogo novih ljudi iz svih krajeva svijeta, ali i upoznati sebe. Nova avantura zove se AIESEC volonterska praksa, a kako se prijaviti, pročitaj u nastavku.

Opširnije...

Koliko znaš o mobilnosti?

Anketa o programima mobilnosti Erasmus+: Mladi na djelu potrebna je za provedbu istraživanja o razini informiranosti mladih o spomenutim programima.

Opširnije...

Na stažiranje u Bruxelles!

Bruxelles

Corporate Europe Observatory raspisao je natječaj za šestomjesečno stažiranje u Bruxellesu, a posao uključuje praćenje i smanjivanje utjecaja korporacija na političke odluke u EU. Prijave traju do 27. svibnja.

Opširnije...

Novi broj Eurodesk biltena

eurodesk 851x315 px 2

 

Novi broj EURODESK biltena donosi vam brojne korisne i zanimljive informacije vezano za mlade. Ovaj tjedan od 13.-19.listopada odvija se Info-kampanja o mobilnosti u Europi.

Opširnije...

Do 25.05. prijave na program srednjoškolske razmjene u SAD-u za 2015.godinu!

srednjoskolska razmjena sad

Srednja škola je mjesto gdje se stječu najljepše uspomene, stvaraju prijatelji za cijeli život i gdje se ulazi u svijet odraslih. Dinamična, internacionalna okolina koju dobivate učenjem u stranim zemljama je neprocjenjivo iskustvo koje vam otvara nove poglede i nova vrata u svijet.

Opširnije...

Ljetna praksa na Rodosu

rhodesnow leaflet engl

Posrednička agencija Rhodesnow Ltd. nudi studentima priliku za ljetnu praksu na Rodosu u Grčkoj 2015. godine. Studenti imaju besplatan smještaj, tri obroka dnevno i dobiju mjesečnu novčanu naknadu.

Opširnije...

U Austriji o odrastanju

austrija

Edukacija pod nazivom In between – Supporting youngsters in transition childhood to adulthood održat će se u Austriji od 17. do 23. svibnja 2015. Edukacija je namijenjena stručnjacima za rad s mladima, liderima mladih, socijalnim radnicima i drugim osobama koje rade s mladima.

Opširnije...

Razmjena mladih u Mađarskoj-prijavite se!

 

HighSchoolStudents

Ukoliko imate između 16 i 30 godina, volite putovati i upoznavati nove ljude, prijavite se na razmjenu mladih pod nazivom "Europeneurship" u Mađarskoj. Vrijeme održavanja: 15.08. do 01.09.2014.godine. Mjesto održavanja: Kemeš, Mađarska. Sudionici će biti mladi iz 11 zemalja (Španjolska, Portugal, Mađarska,Grčka, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Hrvatska, Italija, Malta i Engleska).

Opširnije...

Održan sastanak EURODESK multiplikatora

U prostorijama Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u petak 6.3.2015. održan je prvi sastanak multiplikatora u ovoj godini.

Opširnije...

Puturama

putovanjeNemam novaca, nemam ekipu – prepreke su koje najčešće ubijaju ostvarivanje vaših snova. Ne brinite, zato je tu Puturama. Puturama je studentska zajednica koja skuplja mlade ljude te ih vodi na jeftina putovanja. Odaberi Puturamu - studentska zajednica za jeftina putovanja. Puturama je zajednica koju su pokrenule dvije studentice željne putovanja i istraživanja svijeta za male pare.

Opširnije...

Partneri

 

            

Facebook profil icm-Osijek

facebook 

 

eryica-logo

eurodesk

logo eyp1

gzm

proni

Info centar za mlade Osijek projekt je PRONI Centra za socijalno podučavanje

ICM Osijek