Naši donatori:

Mnistarstvo socijalne politike i mladih

grb mobms

Vukovarsko-srijemska županija

vsz

Grad Osijek

grb osijeka

Europska unija

eu-flag

euinfoos

 

logo-icm

Deset znanstvenih otkrića koja su obilježila 2015. godinu

epruvete

Znanost svakoga dana sve više napreduje, a ni ova godina nije prošla bez većih znanstvenih otkrića. Kojih deset su po nama najvažniji, slijedi u listi.

Opširnije...

Poziv mladim, nezaposlenim osobama na besplatnu edukaciju!

ASESE

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Akademiji društvenog poduzetništva i samozapošljavanja, za nezaposlene mlade osobe, u dobi od 18 do 29 godina, a koje nisu redovni studenti. Akademija će sastoji od 10 dana besplatne edukacije, tijekom prosinca 2015. te siječnja i veljače 2016.

Opširnije...

Istraživanje obrazovnih potreba u zajednici

volonterski-centar-osijek

Pozivamo vas da popunite upitnik kojim želimo istražiti potrebe za obrazovanjem o demokraciji, ljudskim pravima i aktivnom sudjelovanju građana na području Slavonije i Baranje.

Opširnije...

Tehnike pamćenja starih Grka

pamcenje-1882013-625shutter

Tijekom obrazovanja susrećemo se s brojnim informacijama koje često nisu povezane ili su vam sasvim apstraktne, što otežava učenje. Mnemotehnike su mentalne strategije koje su koristili stari Grci a koje bi trebale olakšati učenje i omogućiti pamćenje velikog broja informacija.

Opširnije...

10 stvari koje mladi moraju znati o novcu

novac

Donosimo savjete Marijane Ivanov, redovne profesorice osobnih financija na Ekonomskom fakultetu u Zagreb te članice Upravnog odbora Štedopisa.

Opširnije...

Besplatni online tečajevi

education

Zanima vas programiranje, grafički dizajn, područje komunikacija? Nadamo se da ćete između ovih 45 besplatnih, dužih ili kraćih online tečajeva pronaći nešto za sebe. 

Opširnije...

Održite savršenu prezentaciju bez straha

15ec0256-resize-781x0x100

Svaki se student prije ili kasnije susretne sa svojom najgorom noćnom morom - držanjem prezentacije pred više ljudi, kolega i profesora. Javni nastup i prezentacije su vještine koje se mogu naučiti, a u nastavku pročitajte nekoliko trikova koji će vam olakšati sljedeći izlazak pred kolege.

Opširnije...

5. listopada - Svjetski dan učitelja

svjetski dan ucitelja

Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Opširnije...

GISKO: Smanjenje cijene upisa

2010 02 08 gradska-knjiznica gisko 400

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2015., u utorak, 10. studenoga 2015. godine korisnici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek koji se učlane prvi put ili obnove upis, plaćat će cijenu godišnje individualne članarine te godišnje obiteljske članarine 10,00 kn manje.

Opširnije...

Jezičnim kvizom obilježen Tjedan cjeloživotnog učenja

Jezični kviz Jezikotura

U Regionalnom informativnom centru za mlade Osijek, 28. rujna održan je kviz "Jezikotura", na kojemu se natjecalo 20 mladih, učenika srednjih škola (I. gimnazija, Ekonomska škola i Medicinska škola) i studenata iz Osijeka. Tema kviza bile su opće činjenice o jezicima.

Opširnije...

Partneri

 

            

Facebook profil icm-Osijek

facebook 

 

eryica-logo

eurodesk

logo eyp1

gzm

proni

Info centar za mlade Osijek projekt je PRONI Centra za socijalno podučavanje

ICM Osijek