Naši donatori:

Mnistarstvo socijalne politike i mladih

grb mobms

Vukovarsko-srijemska županija

vsz

Grad Osijek

grb osijeka

Europska unija

eu-flag

euinfoos

 

logo-icm

Započela humanitarno-edukativno-ekološka akcija 'Stari papir za Novi život'

OsMladost1

Moto klub Kune, sekcija motociklista Udruge ratnih veterana 3.A brigade ZNG 'Kune'...

  u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske i županijskim Crvenim križem provodi humanitarno-edukativno-ekološku akciji 'Stari papir za Novi život'.

Akcijom se planiraju se prikupiti novčana sredstva za kupovinu prijeko potrebnih uređaja Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek. Novčana sredstva osigurala bi se prodajom prikupljenog starog papira (papir, bilježnice, papirnata i kartonska ambalaža).

Dvadeset osnovnih škola s područja Grada Osijeka uključilo se u akciju na način da u jednom danu učenici škole donose stari papir i odlažu ga u za to predviđen kontejner.

Policijski službenik Odjela za prevenciju PU Osječko-baranjske Ivan Pakšić i Goran Latković ispred Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije u svakoj će školi održati predavanje učenicima osmih razreda na temu 'Trgovanje ljudima'.

Prvo takvo predavanje održano je u srijedu 4. prosinca u OŠ Mladost.

Trgovanje ljudima jedan je od najgorih zločina našeg doba, jer se trguje ljudskim bićima, čime se čini neprocjenjiva povreda ljudskih prava. Muškarci su najčešće žrtve zbog prisilnog rada, žene zbog prostitucije, a djeca zbog prosjačenja i prodaje obiteljima bez djece.

Osim skupljanja starog papira u osnovnim školama i održavanja predavanja, u sklopu akcije 'Stari papir za Novi život' u četvrtak 5. prosinca započinje još jedno bojanje zidova Klinike za pedijatriju. Članovi MK Kune Osijek bojanje zidova započinju od 15,30h, te Vas pozivamo da i ovaj dio akcije popratite u svom mediju.

Organizatori akcije 'Stari papir za Novi život' pozivaju sve učenike osnovnih škola da se uključe u akciju, provjere u svojim školama kada se akcija provodi i donesu stari papir, te s ovom akcijom upoznaju i na sudjelovanje pozovu roditelje, prijatelje i susjede.

Akcija 'Stari papir za Novi život' je:

1. Humanitarna - novčana sredstva namijenjena su Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek - učenici skupljanjem starog papira u svrhu ove akcije razvijaju osjećaj humanosti i pomaganja drugima odnosno svojim vršnjacima koji se liječe na Klinici za pedijatriju

2. Edukativna - službenik Odjela prevencije PU Osječko-baranjske učenicima će održati predavanje na temu trgovanja ljudima kao jednog od najbeskrupuloznijih primjera kršenja ljudskih prava radi stvaranja ilegalnog profita

3. Ekološka - skupljanjem starog papira kod djece se podiže ekološka svijest o iskoristivosti starog papira i njegovu recikliranju - skupljanjem starog papira djeca sudjeluju ne samo u očuvanju šuma, već i u očuvanju cijelog planeta

Tekst: Božidar Vrselja, voditelj akcije i predsjednik MK Kune Osijek

 

Izvor: SiB.hr

  Post your comments...

  Partneri

   

              

  Facebook profil icm-Osijek

  facebook 

   

  eryica-logo

  eurodesk

  logo eyp1

  gzm

  proni

  Info centar za mlade Osijek projekt je PRONI Centra za socijalno podučavanje

  ICM Osijek