Počele pripreme Zemlju bez granica pod nazivom `Disanje Zemlje`

zemlja bez granica 14Pozivaju se svi kreativci našega grada, regije, iz zemlje i inozemstva, da se prijave kao voditelji radionica ili prezentatori na "Zemlji bez granica".

Festival Zemlja bez granica će ove godine imati manifestacijski naziv "Disanje zemlje", a bit će održana od 26. do 30. kolovoza 2014. godine.

Disanje je pokretač života jer sve na Planeti diše. Ono je poput zagrljaja i ritma bez kojega nema rasta - ni drveta, ni najmanje biljke, ribe, ptice, niti ljudi.

Disanje je nužnost o kojoj ne razmišljamo, koju podrazumijevamo, nesvjesni rizika i opasnosti koje mogu ugroziti disanje svih živih bića na Zemlji, pa i Zemlje same. I zato je važno očuvati je, njegovati i brinuti se o njezinom održivom razvoju. - poručuju iz udruge Breze, organizatora Zemlje bez granica.

Ova ekološka dimenzija "Zemlje bez granica" povezat će različite organizacije, odgojno-obrazovne ustanove i institucije, klubove, društva, javna poduzeća i jedinice lokalne samouprave koji će predstaviti ili voditi kreativne radionice na temu disanja. Jer, tko sve diše?

- Čovjek kad je budan, dok spava, trči, kad je bolestan. Čime čovjek diše? Pokazuje li čovjek emocije disanjem?
- Životinje i to u zraku, u vodi i u zemlji. Životinje koje dišu visoko u zraku, kad oblake vide? Može li se disati u oblaku?
- Biljke koje svojim disanjem pokazuju emocije, reagiraju na zagađenje vode, zraka i tla.
- Stvari poput balona, lampiona, gume na biciklu i autu, mijeha u kovačnici ili na gajdama, fena, ventilatora… svima njima treba zrak kao i nama.


Prijave se primaju do 4. travnja i to putem prijavnoga obrasca kojega možete ispuniti online na www.zemljabezgranica.com  ili popuniti PRIJAVNI OBRAZAC i poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , na faks 031/272-583 ili donijeti osobno u Jägerovu 12, u Osijeku radnim danom od 9 do 15 sati.

    Post your comments...