Proslava Dana planeta Zemlje

dan planeta zemlje

Na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića i ove godine će se obilježiti Dan planeta Zemlje u petak, 25. 04. 2014. godine, od 10 do 12 sati.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja je smanjenje ukupne količine otpada izdvajanjem, preradom i ponovnom upotrebom iskoristivog otpada.

I ove godine će se organizirati natjecanje u već svima dobro znanoj TRICIKLIJADI, a sudjelovati će učenici trećih razreda iz gotovo svih osječkih osnovnih škola, učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđer Bošković, djeca iz Dječjeg doma Klasje i izviđači.

U organizaciji proslave Dana planeta Zemlje sudjeluju mnogobrojne organizacije koje se već tradicionalno priključuju u obilježavanje ovog značajnog eko datuma, a osim udruga, želju za suradnjom iskazala je i Policijska uprava Osječko-baranjska, Odjel za prevenciju, koji će se predstaviti sa svojim edukativnim aktivnostima i tvrtke koje se bave otpadom.

Pokrovitelji proslave su Grad Osijek i graonačelnik Ivan Vrkić.

Obilježavanje ovog značajnog eko datuma dio je IPA projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, pod nazivom “The Case for Zero Waste” – Creating preconditions for zero waste society in cross border region“, kojeg provodi Unikom u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, Udrugom Zeleni Osijek, Javnim preduzećem Komunalije iz Sremske Mitrovice, Gradom Sremska Mitrovica, Ekološkim klubom Sremska Mitrovica i CEKOR-om.

Izvor: Zeleni Osijek

    Post your comments...