Naši donatori:

Mnistarstvo socijalne politike i mladih

grb mobms

Vukovarsko-srijemska županija

vsz

Grad Osijek

grb osijeka

Europska unija

eu-flag

euinfoos

 

logo-icm

Kreće pošumljavanje šumice na lijevoj obali

stabla kopika 01

Šumica na lijevoj obali Drave koja je tijekom proljeća opustošena zbog, kako su izvjestile Hrvatske šume, iznimno lošeg stanja uskoro će zasjati novim sjajem.

 "Obavještavamo Vas da su započeli radovi pošumljavanja na lijevoj obali Drave. Proljetos su na tom području uklonjena stara, prezrela i bolesna stabla. Osim zbog starosti i lošeg stanja, uglavnom euroameričke topole, stabla su prije svega uklonjena kako bi se sigurnost brojnih građana koji koriste trim stazu i šetnicu, što je ujedno bila i prva faza sanacije," rekli su nam u Hrvatskim šumama.


Kako je tada i najavljeno sada se kreće sa pošumljavanjem na 9,5 hektara područja između pješačkog mosta sve do ŠRC Copacabana. Ovih dana obavlja se trasiranje i ograđuje područje na kojem će biti obavljani radovi. Dinamika izvođenja radova ovisi, prije svega, o vremenskim uvjetima.

Pošumljavanje će se, sukladno izdanim uvjetima prirode, obaviti autohtonim vrstama: jasenom, hrastom, trešnjom, te ostalom mekom bjelogoricom, uz očuvanje postojećeg pomlatka. Ukupno će biti posađeno oko 6000 sadnica autohtonih vrsta koje su uzgojene u rasadnicima Hrvatskih šuma.

Cijela pak, mlada šuma podiže se po obrascu park - šume kako bi se pospješilo očuvanje bioraznolikosti, a ujedno sačuvala krajobrazna šireg gradskog područja.

Izvor: SiB.hr

  Post your comments...

  Partneri

   

              

  Facebook profil icm-Osijek

  facebook 

   

  eryica-logo

  eurodesk

  logo eyp1

  gzm

  proni

  Info centar za mlade Osijek projekt je PRONI Centra za socijalno podučavanje

  ICM Osijek